tirsdag den 7. oktober 2008

Saksedans i Cusco

For et par dage siden var vi inde og se en form for traditionel dans sammen med Moisés. Det var et stort arrangement, fandt vi ud da vi kom derind. Der var nok omkring 1500 peruanere samlet i en form for indendørs colosseum. Det var nogle af Perus bedste dansere der var samlet for at dyste mod hinanden i dans. De skulle hele tiden overgå hianden i dansetrin, og alt sammen foregik med en saks i hånden, som de spillede på, på en helt speciel måde. Til sidst skulle publikum bestemme hvem vinderen var, ved at klappe. Ham der blev klappet højst af var vinderen.

To og to dystede de så mod hinanden, og til sidst skulle vinderen dyste mod den mest kendte i Peru. Bagefter var der andre former for prøver hvor de spiste levende frøer, slugte knive, og stak sig selv i kinden mm. Men det så vi ikke, for vi blev nød til at tage videre.

Om aftenen i lejligheden demonstrerede Karen lige for mig og Moisés hvordan man skulle danse. Her ses hun i en lille dans med benene, samtidig med at hun spiller på en meget fin gul papirssaks!
Derefter viste hun hvordan man tager foden i munden og danser rundt. Ganske atletisk!

Her under kan i se to små klip fra dansene vi så. Utroligt facinerende og flot. God fornøjelse!