torsdag den 25. december 2008

Saa er julen overstaeet! Og paa trods af den manglende familie, blev det en helt uforglemmelig dag. Olga og Flemming floej akkut til Danmark, da Olgas mor blev alvorligt syg. Desvaerre naaede de ikke til Danmark inden hun doede!
Saa vi skulle holde jul alene sammen med vores peruanske ven, Moises.
Vi ville proeve at lave en god dansk julemiddag, saa vi koebte en levende and paa et markede, og fik vores hushjaelp til at hjaelpe os med at slagte den. Det var en meget sjov oplevelse. Den hedder (eller hed) forresten Frank. Vi skal nok laegge billeder ind saa snart vi kan faa det til at virke.
Vi fik saagar lavet brune kartoffler, roedkaal (lavet fra bunden), brun sovs, og saa selfoelgelig Frank, stoppet med aebler og svesker. Og til dessert ris a la mande.
Efter vi havde spist dansede vi om juletraeet (Moises sang endda med paa de danske sange saa godt han kunne, og det gik faktisk meget godt, bortset fra at han ikke anede hvad han sang), aebnede gaver, hyggede og spiste en masse slik.
Ved midnatstid er det tradition i Peru, at man fyrer nytaerskrudt af, for at fejre Jesu foedsel. Derfor tog vi op til et sted hvor man kunne se hele byen. Det var utroligt flot, og en dejlig afslutning paa en aften.
Dagen efter spiste vi morgenmad sammen, og sumpede paa sofaen og saa film.
Nu har vi pakket alle vores ting, og kl 4 i nat staar vi op og koere til Arequipa for at tage i mod vores veninde Solveig og Carinas kaereste Kasper. Det bliver en ordentlig koeretur paa 11 timer, saa vi maa hellere komme i seng, saa vi kan holde os vaagne bag rattet!
(billeder til alt dette kommer saa snart det er muligt)